Aantal personen: 4
12 nieuwe aardappeltjes
1 liter kant-en-klare kippebouillon
2 sjalotjes
8 plakjes bacon
3 dl olijfolie
1 dl champagne-azijn
versgemalen peper
4 handen lollo biondo
Was de aardappelen, doe ze met de kippebouillon in een pan en kook ze
bijna gaar.
Zet het vuur uit en laat de aardappelen in de bouillon afkoelen.
Snijd de sjalotjes en de bacon fijn en bak de bacon in 1 eetlepel olie
knapperig.
Giet de rest van de olie en de azijn in een kom, meng goed en kruid met
peper.
Maak de sla schoon.
Giet de aardappelen af, laat ze in de schil en snijd ze in plakjes.
Meng de sla met de sjalotjes, de bacon en de dressing door de aardappelen
en verdeel alles over 4 borden.
Garneer eventueel met wat peterselie.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |